Business Developer
Brand & Digital

Søk på stillingen→

Vil du jobbe med strategi og forretningsutvikling i Nordens ledende retailer av forbrukerelektronikk?


Oppdragsgiver: Elkjøp Nordic AS

Stilling: Business Developer Brand & Digital

Søknadsfrist: 28. april 2021

Kontaktperson: Ole Kristian Lohnaas

Varehandelen er i en omfattende transformasjon og Elkjøp Nordic vil fortsette å lede an i denne utviklingen. Elkjøp Nordic har i mange år vært en solid markedsleder i Norden og kundens foretrukne valg. Dette skal vi å fortsette å være, og i en verden og bransje i hurtig omstilling er det  viktig å bygge vår merkevare og digitale tilstedeværelse! Her kommer du inn. 

Vår nyopprettede brand og digital-avdeling (B&D) er en nøkkelavdeling i Elkjøp Nordic, med ansvar for alt av merkevarebygging og markedsføring. I tillegg kommer ansvar for salgskanalene våre, eCom og butikkutvikling, og innsikt og analyse. Vi er en av de aller største markedsførerne i Norden, og har ansvaret for en av Nordens største nettbutikker (på tvers av bransjer). Som et steg i vår videre satsning er vi nå på utkikk etter en Business Developer - Brand & Digital, som vil rapportere til avdelingens leder, Chief B&D Officer. Avdelingen er i dag på over 100 årsverk. 

Som business developer vil du være en drivkraft i videreutvikling av B&Ds strategi, roadmap og KPI-sett for å oppnå Elkjøps overordnede strategi. Du vil jobbe tett med Chief B&D officer, hans ledergruppe og andre nøkkelfunksjoner i selskapet for å sikre gode prioriteringer og gjennomføring av våre viktigste initiativer. Du vil inngå i B&Ds ledergruppe, som er faglige spydspisser på hver sine områder innen merkevarebygging, markedsføring, salgskanaler (eCom og butikk) og innsikt og analyse. 

Vi ser etter deg som trigges av å jobbe med strategiske og operasjonelle problemstillinger, hos en ledende nordisk retailer. Vi trenger deg som evner å tenke strategisk og trekke dette ned i det operasjonelle, og kommer inn med en analytisk og strukturert tilnærming for å hjelpe oss på vei mot våre mål. Er dette deg, så gleder vi oss til å høre fra deg. 

Finner vi rett kandidat har vi mulighet til å tilpasse rollen noe, og for den som leverer er det store muligheter internt i selskapet i fremtiden.  

OUR VISION 
WE HELP EVERYONE ENJOY AMAZING TECHNOLOGY

Ansvar og oppgaver i rollen


 • Eie B&Ds portefølje av utviklingsprosjekter, inkludert prosesser for prioriteringer i forkant av et prosjekt og eie strukturene for oppfølging av gevinstrealisering etter endt prosjekt.  
 • Være faglig spydspiss for prosjektledelse i B&D. Avhengig av prosjektets natur kan rollen enten gå inn som senior prosjektleder (typisk i i våre viktigste utviklingsprosjekter), som sparringspartner for øvrige prosjektledere eller som medlem av prosjektets styringsgruppe 
 • Fasilitere og lede strategi- og prioriteringsdiskusjoner I B&Ds ledergruppe
 • Være Finansavdelingens motpart i B&D, som ansvarlig for overordnede prioriteringer i avdelingen, og utvikle effektive strukturer og prosesser for oppfølging av ressursallokering 
 • Være Chief B&D Officers sparringspartner rundt varierte strategiske problemstillinger. Dette innebærer blant annet posisjonering av saker til konsernledelsen, organisasjonsutvikling, strategiske forbedringstiltak, mm.

 • Vi ser etter deg med 

 • 4+ års erfaring fra strategi-/management consulting, eller lignende roller innen strategi og forretningsutvikling, eller prosjektledelse.
 • Erfaring fra varehandel, marketing og/eller eCom-organisasjoner er en fordel, men ingen forutsetning 
 • Mastergrad innen økonomi, finans, teknologi, markedsføring, prosjektledelse eller lignende - med utmerkede resultater 
 • Bred erfaring med prosjektledelse og -planlegging 
 • Gode kommunikasjonsegenskaper, både muntlig og skriftlig, på engelsk og et skandinavisk språk (norsk, svensk eller dansk) 
 • Gode ferdigheter i PowerPoint og Excel. Erfaring med verktøy for prosjektledelse, analyse av store data og BI er en fordel. 

 • Vi tror dette er deg

 • God forretningsforståelse og evne til å effektivt sette opp og kommunisere et godt fundamentert business case
 • Høy analytisk kapasitet og evne til å framlegge beslutningsgrunnlag basert på fakta og innsikt
 • Evne til å fasilitere strategiske diskusjoner på en måte som sikrer entusiasme for felles prioriteringer
 • Gode ferdigheter i å navigere komplekse organisasjoner, og til å bygge sterke relasjoner   
 • Du evner å jobbe selvstendig og strukturert og bidrar til fremdrift
 • Du er profesjonell og flink med mennesker – og ikke minst, du liker å ha det gøy på jobb! 
 • Søk nå→

  Hva vi kan tilby

  Å jobbe for Elkjøp Nordic er gøy og utfordrende, og som ansatt hos oss er du en del av den største og mest tradisjonsrike aktøren innen forbrukerelektronikk i Norge, og Norden. Hos oss vil du få opplæring skreddersydd til din rolle, og vi tilbyr en konkurransedyktig lønn inkludert bonusavtale og spennende karrieremuligheter. Kontoret har base i flotte, moderne lokaler i Nydalen i Oslo. Vi har en utmerket kantine, og vårt eget treningsstudio, og en lang liste med ansattfordeler som for eksempel gunstige priser på produktene vi selger og gode forsikringsordninger. 

  På vårt nye hovedkontor i Nydalen vil du være en del av et åpent og inspirerende arbeidsmiljø. Hos oss møter du kunnskapsrike kollegaer og et selskap som har ressurser til å sette ambisiøse planer ut i livet. Miljøet preges også av god lagånd, trivsel, stolthet og stor tro på det vi gjør. Din oppgave blir, sammen med andre, å gjøre våre interne og eksterne kunder 100 prosent fornøyde hver dag. 

  Kulturen vår er viktig for oss, og det er viktig at du også kan identifisere deg med våre kjerneverdier; ansvarlighet, engasjement og effektivitet. Vi er opptatt av mangfold og balanse i organisasjonen vår, og oppfordrer derfor alle til å søke uansett bakgrunn, etnisitet, kjønn etc. 

  Synes du dette høres spennende og utfordrende ut? Vi gleder oss til å motta søknaden din! 


  Søk her→

  Elkjøp Nordic er Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater. Elkjøp Nordic omsatte varer og tjenester for NOK 41,8 milliarder i regnskapsåret 2019/20 og driftsresultatet var mer enn NOK 1.2 millioner.​

  Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet. ​

  Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter. Vi er ca10.000 engasjerte ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk. På vårt nordiske hovedkontor i Nydalen i Oslo, er vi cirka 370 personer i forskjellige spesialiserte funksjoner som jobber kontinuerlig for å støtte våre kolleger i de nordiske landene.​

  Vår visjon er "We help everyone enjoy amazing technology". Vi oppnår dette gjennom å fokusere på våre kjerneverdier som er ansvarlighet, engasjement og effektivitet.​


  Et dykk i arkivet

  Back to back brand of the year

  Vi er stolte av å blir kåret til årets merkevarebygger to år på rad av World Branding Forum!

  2019/2020 og 2020/2021


  Møt noen av våre fantastiske ansatte

  Anna-Karoliina Ihalainen

  Nordic Legal Counsel

  "By being engaged and curious, you will easily find room for growth and development. The best way is to take initiative yourself and create your own opportunities".

  Christian Erga

  Brand Manager

  "I’m proud of being a part of delivering products and services that are essential, and actually makes a difference, in people’s everyday life. I also truly believe in building the Elkjøp brand, helping people to fully benefit from, and enjoy, their electronics."


  Rekrutteringsprosessen

  Elkjøp Nordic samarbeider med Kvant i rekrutteringen og du vil gjennom prosessen møte representanter fra både Kvant og Elkjøp Nordic AS.

  Prosessen:

 • 1.Første intervju med Kvant
 • 2.Møte med Elkjøp Nordic
 • 3.Gjennomføring av tester og forberedelse case
 • 4.Finaleintervju hos Elkjøp Nordic
 • 5.Referansesjekk
 • 6.Tilbud